Inez Jung
Kapelweg 121
3818 BH Amersfoort
☎ 06-54757638
inez.jung53@gmail.com

Biodynamische Therapie

Praktijk voor Biodynamische Therapie - Inez Jung - AmersfoortWat is Biodynamische Therapie?

Ons lichaam en onze geest werken op een subtiele manier op elkaar in. Als er iets gebeurt of ons iets overkomt of bij bepaalde gedachten, gebeurt er ook iets in ons lichaam. We voelen spanning, emotie, warmte of juist koude, we houden de adem in of voelen energie of vallen juist stil. Ons lichaam en energie doen op alle niveaus mee.

In de visie van de biodynamische psychologie heeft het lichaam een eigen bewustzijn dat ervaringen opdoet en verwerkt.

We lopen in het leven stress en verwondingen op die zich als reactiepatronen in het lichaam manifesteren. De biodynamische psychologie gaat ervan uit dat het lichaam zelf in staat is de ervaringen te verwerken en de opgebouwde patronen te transformeren. In de therapie word je geholpen om deze ‘organische zelfregulering’ in te zetten.

De biodynamische therapie is gebaseerd op deze psychologie en ontwikkeld door de Noorse psycholoog en therapeut Gerda Boyesen (1922-2005).  De wortels liggen in het werk van S. Freud, W. Reich en C.G. Jung.

Werkvormen in de Biodynamische Therapie

Tijdens de therapiebijeenkomsten maken we gebruik van verschillende werkvormen: gesprekken, gerichte oefeningen, massages (biodynamische massagetherapie), lichaamswerk (vegetotherapie/lichaamswerk) en onderzoeken we nieuwe manieren om met onze ervaringen en spanningen om te kunnen gaan. Biodynamische therapie is een milde manier van werken. Belangrijk hierbij zijn het volgen van het eigen tempo met respect voor grenzen en weerstand.