Inez Jung
Kapelweg 121
3818 BH Amersfoort
☎ 06-54757638
inez.jung53@gmail.com

Massagetherapie

Door aangeraakt te worden, kun je geraakt worden.

033Biodynamische massagetherapie is een vorm van bewustwording, zowel lichamelijk als psychisch. De massage richt zich op het losmaken van spanningen, zodat de peristaltische golven in de darmen de spanningsresten kunnen afvoeren. Er ontstaat weer ruimte in het lichaam, waardoor de ademhaling zich kan verdiepen en de geblokkeerde energie kan gaan stromen.

De massagetherapie begint met een kort gesprek, waarin je vertelt wat er speelt in jouw leven. We bespreken welke gebeurtenissen spanning opleveren, hoe je daarmee omgaat en waaraan je behoefte hebt. Op basis hiervan kiezen we een passende massagemethode, bijvoorbeeld ontspannend of vitaliserend.

Tijdens een massage wordt er gebruik gemaakt van een speciale stethoscoop die de peristaltiek van de darmen hoorbaar maakt (borrelen in de buik). Het is eigenlijk het luisteren naar het geluid van het onbewuste en wordt als feedback gebruikt in het volgen van je proces.

Effecten

Door de massages kun je je bijvoorbeeld van het volgende bewust worden:

  • ‘’Ik mag er zijn zoals ik ben”
  • “Ik mag ‘nodig hebben’ en dat kenbaar maken”
  • ”Ik voel ruimte en kan deze ook gaan innemen”
  • “Ik hoef niet alles meer onder controle te houden; loslaten is moeilijk, maar ook fijn”
  • ‘’Ik voel nabijheid, maar ook vrijheid”

Naast de nodige ontspanning en rust kun je je ook levendiger/wakkerder, spontaner en krachtiger gaan voelen. Je energie gaat weer stromen.

De massages hebben een stress regulerende werking, wat vooral belangrijk is in deze tijd waarin de nadruk steeds meer komt te liggen op ‘veel’, ‘sneller’ en ‘efficiënter’.