Inez Jung
Kapelweg 121
3818 BH Amersfoort
☎ 06-54757638
inez.jung53@gmail.com

Vegetotherapie

Hoe beter je jezelf en je gevoelens begrijpt, des te meer ga je houden van ‘dat wat is’
B. Spinoza.

fotoIn deze vorm gaan we meer op onderzoek uit. Vegetotherapie is een aanvulling op en een verdieping van de massagetherapie. We starten de sessie met een kort gesprek over wat er speelt in je leven. Vervolgens verkennen we de gevoelens en impulsen die deze situatie oproept. Er kunnen bijvoorbeeld spontaan herinneringen, beelden of emoties naar boven komen.

Door uiting te geven aan deze impulsen (ruimte te geven aan je eigenheid) en inzicht te krijgen in de betekenis ervan, kun je je ervaring een plaats geven in het dagelijks leven.  Je krijgt feedback in relatie tot je verhaal, je lichaam en eventuele ideeën en overtuigingen. Het geeft mogelijkheden om juist dáár waarin je niet gehoord en gezien bent, aandacht te geven, in het licht te zetten en in verbinding te brengen met jezelf en, waar nodig, met de ander. Dit kan leiden tot een nieuw, gezonder gevoel van eigenwaarde en een verhoging van de kwaliteit van leven.

Thematisch werken

Ook kan er meer thematisch gewerkt worden. Aan de hand van een bepaalde situatie of gevoel gaan we gericht bezig. Verdwenen herinneringen, beelden of gevoelens kunnen opnieuw gevoeld en toegelaten worden. Zo nodig kunnen deze alsnog uitgedrukt worden, iets wat in het verleden niet naar buiten kon of durfde te komen. Het opnieuw toelaten van deze gevoelens ondersteunt het proces van loslaten.