Inez Jung
Kapelweg 121
3818 BH Amersfoort
☎ 06-54757638
inez.jung53@gmail.com

Wie ben ik?

063Mijn naam is Inez Jung (1953). Sinds 1992 heb ik een zelfstandig gevestigde praktijk voor biodynamische therapie in Amersfoort-Zuid, een praktijk voor mensen met levensvragen.

Mijn interesse in wat mensen beweegt en hoe wij reageren, loopt als een rode draad door mijn werkleven. Ruim 20 jaar heb ik gewerkt met jongeren, in de maatschappelijke dienstverlening en met mensen met een lichamelijk handicap. Mijn HBO diploma heb ik behaald aan de Sociale Academie de Horst te Driebergen.

Vanuit de behoefte nog meer verdieping in mijn werk aan te brengen en mijn hart te volgen, heb ik vervolgens de overstap gemaakt naar het biodynamische werk. Aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische psychologie heb ik de 6 jarige opleiding biodynamische massage en lichaamsgerichte therapie gevolgd.

Na het behalen van mijn diploma ben ik gedurende 4 jaar assistent-trainer geweest aan deze opleiding. En nog steeds begeleid ik met veel plezier en passie studenten bij het volgen van hun leertherapietraject.

Wat typeert mij in mijn werk?

In contact zijn, onderzoek, acceptatie en ondersteuning

In alle gevallen worden kracht en helend vermogen aangesproken, deze zijn van nature in ons aanwezig maar kunnen door verschillende oorzaken op de achtergrond zijn geraakt of onzichtbaar geworden.

Bronnen van waaruit ik werk: taal, energie, wijsheid en helende kracht van het lichaam en lichaamsenergie

Ik werk in het hier en nu met dat wat er speelt op dit moment in je leven. Je geschiedenis en ervaringen net als je gevoelens en emoties spelen een helpende rol om antwoord en inzicht te krijgen op je vraag. Hierbij zijn lichtheid, humor, compassie en gezond nadenken helpend om diepere lagen te kunnen uitnodigen.

Aanwezigheid, empathie, betrokkenheid en openheid.

Overige inspiratiebronnen en scholing:

  • Advaita Vedanta/non- dualiteit, een klassieke filosofie uit India.  Gevolgd vanaf 1985 tot heden.
  • Spiritueel Guidance  (begeleiding om spirituele ontwikkeling en persoonlijke transformatie te stimuleren).
  • E.F.T (Emotional Freedom Techniques).
  • Werken met familieopstellingen.
  • Mindfulness.
  • Body Drum Release.
  • Diversen workshops bij Piet Weisfelt, zoals lichaamsdiagnostiek en persoonlijkheidsstructuren.

Geregistreerd als basisregister therapeut bij het  RBCZ BZR®  & Geregistreerd lid van de S.B.L.P.