Inez Jung
Kapelweg 121
3818 BH Amersfoort
☎ 06-54757638
inez.jung53@gmail.com

Diepteontspanning

‘’Een mooie manier om met onze aandacht naar binnen te keren en alle overbodige spanning los te laten”

 

Diepteontspanning - wat houdt het in?

diepteontspanningOns dagelijks leven kent vele verplichtingen, drukte, verantwoordingen en wensen. Daarnaast worden we blootgesteld aan een overmaat aan informatie via radio,  tv, internet, sociale media etc. Zonder dat we ons er bewust van zijn raken onze zintuigen en zenuwen overprikkeld en vermoeid. We leven vanuit een soort overdrive en innerlijke onrust.

Diepteontspanning, ook wel yoga nidra genoemd, is een effectieve manier om lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen. Tijdens de ontspanning blijft je geest wakker en alert en richt je aandacht zich van buiten naar binnen. Je word meegenomen op een reis door het lichaam en word je je o.a. bewuster van je ademhaling en ademhalingsritme. Je gedachtestroom komt tot rust en in het lichaam treedt een gevoel van zwaarte en diepe ontspanning op.

Vooraf aan de ontspanning maken we het lichaam los met een reeks rek- en strekoefeningen. Dit helpt het lichaam om zo vrij mogelijk op de ondergrond te liggen.

 

Enkele effecten van de diepteontspanning:

  • Vermindering van stress
  • Beter in en door slapen.
  • Activering van zelfhelend vermogen van het lichaam.
  • Verhoging van concentratie
  • Meer (innerlijk) rust en ontspanning.

 

Interesse?

Als je interesse hebt in de workshop diepteontspanning, neem dan contact met me op voor data, tijden en overige praktische informatie.

 

Workshop op locatie met een eigen groep?

Ook dat kan! Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.